Rotterdam: Rotterdam verdubbelt bedrijveninvesteringszones

29 November 2018 – Rotterdam krijgt met ingang van volgend jaar er 12 nieuwe bedrijveninvesteringszones (BIZ-gebieden) bij. Dit is een verdubbeling van het huidige aantal. Zo wordt de Oude Binnenweg in het centrum een bedrijveninvesteringszone.

Een BIZ is een winkelstraat of bedrijventerrein waar een groep ondernemers gezamenlijk investeert in zijn omgeving. Ondernemers (eigenaren van het vastgoed of gebruikers/huurders) bepalen zelf of zij een BIZ-gebied willen worden. Zij maken een plan waarin staat wat zij willen doen en hoeveel geld zij daarvoor nodig hebben. Dit jaar heeft de gemeente voor het eerst kwartiermakers ingezet, ingehuurde deskundigen die een gebied helpen bij de totstandkoming van een BIZ. ‘Het mooie aan een BIZ is dat het een collectieve investering in je eigen gebied is, waardoor het grote meerwaarde heeft’, licht wethouder Barbara Kathmann (PvdA/Economie) toe. ‘Doordat er een plan ter stemming wordt gebracht, weet een ondernemer ook precies wat hij ervoor terugkrijgt. Het aantal van 12 BIZ’en is een fantastisch resultaat en het is natuurlijk helemaal mooi dat Rotterdam Centrum het grootste BIZ-winkelgebied wordt van Nederland.’

De nieuwe BIZ-gebieden zijn de winkelgebieden: Asterloplein, Boulevard Kralingen, Hart van Katendrecht, Hoogkwartier, Rotterdam Centrum, Nieuwe Binnenweg Centrum, Noorderboulevard, Oude Binnenweg, Winkelgebied Plein ’53, Prinsenplein, Witte de Withkwartier en het bedrijventerrein Pothof.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws