Rotterdam: Recordontwikkeling DHG op Maasvlakte West

5 maart 2020 – DHG gaat op Maasvlakte West een XXL-distributiecentrum ontwikkelen van 210.000 m². Daarmee is het de grootste logistieke ontwikkeling ooit in Nederland.

DHG en Havenbedrijf Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over de uitgifte van ruim 30 hectare grond op het nieuwe Distripark Maasvlakte West. ODIN Warehousing DHG heeft met ‘launching customer’ Odin Warehousing een 15-jarige huurovereenkomst gesloten voor in totaal 135.289 m² van het distributiecentrum. Dit betreft 116.445 m² warehouse, 16.593 m² buitenterrein, 1.531 m² mezzanine en 720 m² kantoorruimte. Odin Warehousing is een Nederlandse logistiek dienstverlener gespecialiseerd in het transport en opslag van producten afkomstig uit met name het Verre Oosten.

Van de 210.000 m² die volgens het Smartlog-concept door DHG wordt ontwikkeld is circa 90.000 m² op risico. Dit betreffen vier distributiecentra van circa 22.000 m² ieder.

Naar verwachting zal medio september met de bouw worden gestart en verwacht DHG het complex medio januari 2022 op te zullen leveren.

“DHG vindt dat locaties voor XXL-distributiecentra zo min mogelijk ten koste moeten gaan van het karakter van het Nederlandse landschap. DHG investeert daarom voornamelijk in duurzame herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen en verouderde havengebieden of op locaties die specifiek voor industrie en distributie zijn gecreëerd, zoals de Rotterdamse Maasvlakte”, aldus Willem Slager, partner bij DHG.

Ook het Havenbedrijf Rotterdam is verheugd met deze ontwikkeling, waarmee inmiddels 35 hectare op het nieuwe Distripark is uitgegeven. “Het is de enige nog beschikbare locatie in de haven en bevindt zich vlakbij belangrijke spoor-, weg- en waterverbindingen. Het ligt ook gunstig ten opzichte van truckparking Maasvlakte Plaza en het bestaande Distripark Maasvlakte,” voegt Emile Hoogsteden, directeur Commercie van het Havenbedrijf daar aan toe.

DHG heeft in de haven van Rotterdam sinds 2006 op ruim 240 hectare aan nieuw logistiek vastgoed ontwikkeld. Op dit moment ontwikkelt DHG op 4 locaties in de Rotterdamse Waalhaven van gezamenlijk 110.000 m².

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws