Rotterdam: Real IS verkoopt Ploum House en Blaak House

17 September 2019 – Real IS heeft twee kantoorgebouwen in Rotterdam verkocht aan LaSalle Investment Management en fondsmanager Universal-Investment (namens de Bayerische Versorgungskammer), te weten Ploum House (foto) en Blaak House.

De kantoorgebouwen staan aan Blaak 28 en 34 in Rotterdam. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat de totale verkoopprijs voor de twee panden € 57,2 mln bedraagt. Real IS kocht ze in 2012 aan voor een prijs van in totaal € 36,2 mln.

De twee kantoorgebouwen hebben een gecombineerd verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 16.854 m², waarvan 7334 m² in het zes verdiepingen tellende Ploum House gelegen aan Blaak 28 en 9520 m² in het zeven verdiepingen tellende Blaak House gelegen aan Blaak 34. De objecten maken deel uit van een groep van drie historische bankgebouwen uit de jaren ’60. De huidige renovatie van Ploum House wordt naar verwachting voor het einde van 2019 afgerond, en Blaak House werd in 2018 uitgebreid gemoderniseerd. De grootste huurders zijn advocatenkantoor Ploum en flexibel kantoorconcept Tribes.

“De centrale locatie en de state-of-the-art inrichting van beide panden maken dit geheel een zeer gewild product”, licht Jochen Schenk, CEO van Real IS toe. “Binnen Nederland maakt de kantorenmarkt van Rotterdam een enorm positieve ontwikkeling door met stijgende prime huurprijzen en dalende leegstandspercentages. De interesse in ‘core’ vastgoed in Rotterdam groeit, wat een marktomstandigheid heeft gecreeerd waarin verkoop een aantrekkelijke optie werd voor ons.”

Ploum House en Blaak House staan in het hart van het Central Business District van Rotterdam, in het voormalige financiële centrum, vlakbij de Markthal. Het Blaak treinstation en Beurs metrostation liggen op minder dan vijf minuten loopafstand en de A16 en A20 snelwegen liggen op 10 minuten rijden.

De panden waren onderdeel van het speciale BGV V vastgoedfonds, dat heeft geïnvesteerd in kantoren en retail in Duitsland, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Ierland namens institutionele beleggers.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws