Rotterdam: Prologis koopt 10e DC in Eemhaven

23 November 2015 – Prologis heeft een distributiecentrum van circa 17.645 m² aangekocht op distripark Eemhaven in de haven van Rotterdam. Het distributiecentrum ligt aan de Marco Polostraat 2-14 te Rotterdam en het Kadaster meldt een koopsom van € 9,85 mln.

Het betreft een sale-and-lease back constructie waarbij verkoper, een logistieke dienstverlener en tevens huurder van het distributiecentrum, het pand weer terug huurt van Prologis. Prologis heeft op dit park al 9 distributiecentra in bezit met een totale oppervlakte van 133.760 m². Het zeer functioneel ingerichte gebouw wordt voor langere termijn verhuurd aan een vaste klant van Prologis. Prologis heeft het pand aangekocht namens Prologis Targeted Europe Logistics Fund (PTELF).
Country Manager Prologis Benelux, Bram Verhoeven, licht de acquisitie toe: ‘We wilden onze positie in Rotterdam uitbreiden. De haven van Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa en toegangspoort tot het Europese achterland, is en blijft een strategische locatie. Wij investeren hier omdat we de vraag zien toenemen en onze klanten uitbreidingsmogelijkheden voor de langere termijn willen bieden.’
In de Benelux is Prologis per 30 september 2015 eigenaar van in totaal ruim 1,7 mln m² aan logistiek vastgoed.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws