Rotterdam: ProDelta verhuurt 12.915 m² bedrijfsruimte op Commodity Park

14 Juli 2014 – ProDelta heeft overeenstemming bereikt met een nieuwe huurder over 12.915 m² bedrijfsruimte. Het betreft 5 units op Commodity Park Rotterdam.

De nieuwe huurder verzorgt de opslag, de behandeling en het vervoer van ferro- en non-ferro metalen en verscheidene (stuk)goederen.
In totaal omvat Commodity Park Rotterdam 70.618 m² bedrijfsruimte. Het complex is in 2008 door ProDelta ontwikkeld voor de opslag van commodities, maar is middels een innovatief concept voorbereid op een toekomstige functiewijziging. ProDelta zal het complex in het komende jaar transformeren naar een modern logistiek centrum, geschikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Door een combinatie van “state of the art” brandblusapparatuur zal een zeer breed ADR goederenpakket kunnen worden opgeslagen.
Commodity Park Rotterdam omvat in totaal ca. 71.000 m² hoogwaardige bedrijfsruimte verdeeld over drie gebouwen van respectievelijk ca. 19.000 m² en 2 x ca. 26.000 m². De opslag van commodities zoals cacao, koffie, metalen (non-ferrous) en plastics moeten aan zeer stringente en specifieke eisen voldoen. Daarom werd Commodity Park Rotterdam in nauwe samenwerking ontwikkeld met diverse betrokken overheidsinstanties. De loodsen zijn volledig uitgevoerd in beton (kolommen, liggers, vloeren en gevels) en daarmee zeer goed beveiligd. De robuuste betonbouw maakt het project  tevens duurzaam: levensduur, energiezuinigheid en toekomstig hergebruik van materialen staan daarbij voorop. De loodsen voldoen aan de meest actuele eisen, vastgesteld door de diverse betrokken overheidsinstanties voor de opslag van commodities, met name voor wat betreft cacao.

Om cacao veilig voor langere termijn te kunnen opslaan, zijn de drie gebouwen volledig in compartimenten
verdeeld in units vanaf ca. 2.150 m². Commodity Park Rotterdam voldoet niet alleen aan de laatste
eisen, het overtreft ze zelfs, zodat ook tegemoet kan worden gekomen aan toekomstige ontwikkelingen
op veiligheidsgebied en gebruik.

ProDelta werd bij deze transactie geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws