Rotterdam: Petrobras Oil & Gas huurt in Delftse Poort

11 September 2019 – Petrobras Oil & Gas is een langjarige huurovereenkomst aangegaan voor 700 m² op de 21e verdieping van kantoorgebouw Delftse Poort in Rotterdam.

Petrobras Oil & Gas (POG) is een oliemaatschappij met operatie in Afrika, die zich voornamelijk bezighoudt met het exploiteren, produceren en raffineren van aardolie. Vanuit het nieuwe hoofdkantoor aan Weena 505 zal het bedrijf alle datastromen gaan coördineren. Hierdoor waren er hoge eisen omtrent de ICT-voorzieningen. Delftse Poort voldoet aan deze eisen. Daarnaast is de hele verdieping waarop POG zijn intrek neemt gerenoveerd en voorzien van nieuwe klimaatinstallaties met klimaatplafonds.

Delftse Poort is een van de bekendste gebouwen van Rotterdam, ontworpen door Abe Bonnema. Het werd onlangs volledig gerenoveerd en is uitstekend bereikbaar door de ligging naast het Centraal Station. Het gebouw is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds beheerd door CBRE Global Investors.

De populariteit van kantoren in Rotterdam is de afgelopen jaren sterk toegenomen, bleek onlangs uit cijfers van CBRE. De leegstand is sinds de piek in 2014 vrijwel gehalveerd. In het CBD, waar ook Delftse Poort ligt, is het leegstandspercentage met 55% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau in 2016.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws