Rotterdam: Northwest koopt Medimall in

4 Februari 2019 – Met de aankoop van het zorgcomplex Medimall treedt het Canadese investeerdersfonds Northwest Healthcare Properties toe tot de Nederlandse markt.

Het complex Medimall huisvest meer dan 25 voornamelijk zorggerelateerde huurders en heeft een omvang van ongeveer 32.000 m². Het gebouw is aangekocht voor circa € 62 mln.

Voor NorthWest is dit de eerste aankoop in Nederland. Het fonds investeert specifiek in zorgvastgoed en heeft bezit in Canada, Brazilië, Duitsland, Australië en New Zeeland. In totaal hebben ze voor circa € 4,7 mld assets onder management.

De Medimall is gebouwd in 2011 en gelegen naast het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Sinds de acquisitie door NorthWest hebben diverse nieuwe huurders het object betreden, waaronder Fysius Rugexperts en Mentaal Beter Cure.

Fysius, dat rugklachten behandelt in de eerstelijnsgezondheidszorg, huurt 273 m² in het pand. Mentaal Beter Cure, een netwerk van GZ-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, waarbij meer dan 400 professionele hulpverleners door heel Nederland zijn aangesloten, huurt 537 m². Daarnaast heeft bestaande huurder Maasstad Ziekenhuis zijn accommodatie binnen de Medimall langjarig uitgebreid met 477 m².

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws