Rotterdam: Nieuwe Nederlandse hoofdkantoor Coca-Cola geopend

15 Januari 2019 – Vrijdag 11 januari werd het nieuwe hoofdkantoor van Coca-Cola in Nederland in Rotterdam officieel geopend door burgemeester Aboutaleb.

Coca-Cola heeft in november 2018 zijn intrek genomen in MM25 in Rotterdam-Alexander, het door OVG herontwikkelde voormalige hoofdkantoor van Eneco. De frisdrankproducent huurt 4500 m². Andere huurders in het gebouw zijn de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis (8400 m²) en Regus (2074 m²). Het ruim 15.000 m² grote kantoor is vorig jaar volgens het Kadaster voor € 43,9 mln verkocht aan een partij uit het Midden-Oosten.

Coca-Cola was al gevestigd in Rotterdam-Alexander. Het oude hoofdkantoor bevond zich op steenworp afstand, in kantoorgebouw Eurogate III aan de Watermanweg 30. Dit 7470 m² grote pand uit 2003 staat sinds het vertrek van de onderneming leeg en is te huur.

Burgemeester Aboutaleb over deze keuze: “Rotterdam heeft alles te bieden: een jonge stad met veel culturen, een immense dynamiek en er is altijd veel te beleven. Kortom, het juiste DNA dat perfect aansluit bij de doelgroep en mentaliteit van Coca-Cola. Ik vind het belangrijk dat bedrijven die zich in Rotterdam vestigen daadwerkelijk iets teruggeven aan de omgeving in het kader van learn, earn en return. Het is fantastisch om op die manier de binding met je lokale omgeving te organiseren en daar is Coca-Cola heel goed in.”

Duurzaamheid en slimme technologie
MM25 is ontwikkeld door OVG Real Estate. Er zijn diverse duurzame technologieën toegepast, zoals klimaatplafonds, LED-verlichting en warmtewerend glas.

Coca-Cola bestaat in Nederland uit verschillende bedrijven. Coca-Cola Nederland maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. Coca-Cola Nederland en Coca-Cola European Partners hebben in Nederland meer dan 725 medewerkers verdeeld over twee vestigingen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws