Rotterdam: Neo Capital koopt voor € 50 mln Weena 200

24 April 2019 – Vastgoedbelegger en vermogensbeheerder Neo Capital heeft Weena 200 in Rotterdam voor € 50 mln gekocht van Blackstone.

Weena 200 biedt 17.700 m² kantoorruimte in drie multi-tenant torens en staat in het hart van het CBD van Rotterdam, tegenover het Centraal Station. Weena 200 is voor 87% verhuurd aan 30 verschillende huurders, waaronder Cosco Shipping, JLL en Regus.

Deborah Watt, hoofd van Real Estate, Neo Capital: ‘Weena 200 is onze eerste aankoop in Nederland. De huurders leveren een goed gediversifieerde inkomstenstroom op. Het gebouw is onlangs gerenoveerd en is daarom aantrekkelijk voor nieuwe gebruikers en biedt potentieel voor huurgroei. Dit is precies het soort gebouw waarin we willen investeren – een goede locatie, goed bereikbaar en goede huurders, en waarbij wij als vermogensbeheerders waarde kunnen. Rotterdam is een van ’s werelds grootste en drukste havens en een magneet voor internationale bedrijven en doordat de Nederlandse economie het bovengemiddeld doet, wijzen alle signalen op een aanhoudende groei in de stad.’

Neo Capital kocht vorige maand 625 North Michigan Avenue in Chicago voor $ 73 mln van CIM Group. De wolkenkrabber met 27 verdiepingen is centraal gelegen aan de Magnificent Mile.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws