Rotterdam: Neele-Vat met loods van 10.000 m² naar City Terminal

21 Januari 2019 – Neele-Vat Logistics en het Havenbedrijf Rotterdam hebben een contract ondertekend voor de ontwikkeling van een distributiecentrum op de laatste braakliggende kavel van de City Terminal aan de Eemhaven bij Heijplaat-Rotterdam.

De logistieke dienstverlener gaat het distributiecentrum met een beoogde oppervlakte van 10.000 m² inzetten voor ‘crossdocking’. Dat is het lossen van lading van een binnenkomende transporteenheid en het vervolgens combineren en laden van lading op een uitgaande transporteenheid, vrijwel zonder tussenopslag.

Neele-Vat Logistics wil naar eigen zeggen een loodsoppervlakte van zo’n 10.000 m² opslagcapaciteit en 60 dockdeuren en een doorzet van zo’n 50.000 containers per jaar. De verwachting is dat het centrum in 2021 operationeel is.

Neele-Vat Logistics is een Rotterdamse logistiek dienstverlener. Het familiebedrijf levert naast opslag ook transport, expeditie en douaneservices. Met vestigingen in Hoogvliet, Zwijndrecht, Botlek, Albrandswaard en de Maasvlakte biedt het zijn klanten een volledig pakket aan logistieke diensten.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws