Rotterdam, Moerdijk: Hansainvest koopt PM² logistieke portefeuille

5 November 2018 – Hansainvest Real Assets heeft de PM² logistieke portefeuille gekocht. De portefeuille bestaat uit twee objecten met in totaal 70.000 m² logistieke ruimte op toplocaties in Nederland.

De totale beleggingswaarde van beide objecten is circa € 60 mln. De verkoper is Dudok Logistiek Vastgoed, onderdeel van de Dudok Groep in Dordrecht. Dudok Logistiek Vastgoed is geadviseerd door Cushman & Wakefield, Schaap Advocaten Notarissen en EY. Hansainvest Real Assets is geadviseerd door TLF Real Estate, Baker & McKenzie en Antea Group.

Het complex in de Port of Moerdijk bestaat uit twee logistieke hallen. Het wordt langdurig verhuurd aan een gerenommeerd Duits bedrijf na een volledige renovatie. Het ligt in het grootste individuele logistieke park van Nederland en heeft uitstekende verbindingen met alle relevante transportroutes.

Het tweede object ligt op het logistieke park Maasvlakte II, een van de vier bekende logistieke deelmarkten van Rotterdam. Het logistieke complex is voltooid in oktober 2018, bestaat uit vier secties en zal worden uitgerust met zonnepanelen. De eerste langlopende huurovereenkomst is al gesloten.

Nicholas Brinckmann, bestuursvoorzitter van Hansainvest Real Assets, zegt over deze transactie: ‘Nederland staat op de tweede plaats wat betreft wereldwijde logistieke prestaties en onderscheidt zich door de geografische ligging als ideale hub voor alle bedrijven die naar Europa exporteren. Daarnaast verwachten we dat de logistieke markt verder zal groeien en dat daardoor de vraag naar ruimte in deze sector verder zal toenemen.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws