Rotterdam: Mini-stad De Rotterdam opgeleverd

Met het openstellen van de publieke ruimtes in het gebouw is op 15 november De Rotterdam opgeleverd.

Met het openstellen van de publieke ruimtes in het gebouw is op 15 november De Rotterdam opgeleverd. Het pand aan de Wilhelminakade in Rotterdam omvat circa 160.000 m² en is daarmee het grootste gebouw van ons land en behoort tot de top-3 van grootste objecten in Europa.

Het programma van het gebouw, bestaande uit drie torens die met elkaar verbonden zijn, bestaat uit circa 60.000 m² kantoorruimte, circa 10.000 m² leisure- & horecaruimte, een parkeergarage met 670 parkeerplaatsen (geëxploiteerd door Q-park), een Nhow designhotel (NH Hoteles) met 285 kamers en 2000 m² congresfaciliteiten en 240 appartementen, die eigendom zijn van Amvest.
De Rotterdam wordt een complete, verticale stad: drie transparante torens van 150 meter hoog, op een voetstuk van cafés, restaurants, een hotel, sportclubs en prachtige entrees. De Rotterdam is een ontwerp van Rem Koolhaas (OMA) en daarmee krijgt de Wilhelminapier het uiterlijk van het nieuwe Manhattan aan de Maas.
Het gebouw wordt eind 2013 aan de eerste gebruikers opgeleverd en zal eind 2014 echt in gebruik worden genomen. Er is nog circa 18.000 m² kantoorruimte voor de verhuur beschikbaar in de Oosttoren. De verhuur is in handen van Jones Lang LaSalle en DTZ Zadelhoff.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws