Rotterdam: Maastoren verkocht voor € 141,2 mln

4 Mei 2018 – Een joint venture heeft de Maastoren in Rotterdam gekocht. Volgens het Kadaster ligt de aankoopsom op € 141,2 mln. Verkoper is Colony North Star.

De joint venture bestaat uit de Duitse ontwikkelende belegger FOM Real Estate, Asia Pacific Real Estate en Coquine SA uit Zwitserland.

Voor het platform is dit de eerste aankoop in Nederland, maar in Duitsland zijn er al twee eerdere acquisities geweest. FOM Real Estate leidt het platform. FOM Real Estate en Coquine zijn de laatste decennia actief geweest in projectontwikkeling in Duitsland, Coquine met name via investeringen. Asia Pacific (APACRE) uit Singapore is asset manager van Aziatische institutionele investeerders en family offices.

De bedoeling is dat het platform meer Aziatisch geld alloceert naar Europees vastgoed. Dat kan zowel via single assets als club deals en fondsen. Bij de Maastoren ligt het accent op prime core vastgoed, maar ook portefeuilles en kasstroom genererend vastgoed staat op het netvlies van de investeerders.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws