Rotterdam: Lidl opent deuren in rijksmonument Slaakhuys

12 April 2018 – De nieuwe Lidl Foodmarkt heeft woensdag zijn deuren geopend in het monumentale Slaakhuys in de Rotterdamse wijk Kralingen.

Frame Vastgoed heeft ruim een jaar gewerkt aan de restauratie en renovatie van de voormalige dagbladdrukkerij, het wederopbouwmonument Slaakhuys aan de Slaak 36.

De Lidl Foodmarkt heeft een vloeroppervlakte van 2265 m². Het is het allereerste Lidl-filiaal in Nederland dat in een rijksmonument gevestigd is.

De foodmarkt bevindt zich in de voormalige drukkerij – met zijn kenmerkende gebogen betonnen sheddaken – van het vroegere dagblad Het Vrije Volk. De inrichting en het interieur van de winkel zijn speciaal ontworpen en afgestemd op het monumentale karakter van de gehuurde ruimte.

In de kelder onder de voormalige drukkerij is een parkeergarage gerealiseerd met 36 parkeerplaatsen voor de bezoekers van Lidl. In de oude redactiekantoren van Het Vrije Volk werkt Frame Vastgoed momenteel door aan de realisatie van een luxe boutiquehotel met 74 hotelkamers, een restaurant en bar.

‘De opening van Lidl is de eerste mijlpaal in de herontwikkeling van het Slaakhuys, een project dat wij in samenwerking met Bik Bouw en architect Jeroen Hoorn uitvoeren. We merken dat omwonenden erg enthousiast zijn over de nieuwe winkel, het voegt echt iets toe aan de buurt. Dat geldt des te meer voor het hotel, dat naar verwachting in het najaar van 2018 geopend wordt’, aldus Paul John de Jong, directeur ontwikkeling bij Frame Vastgoed.

Frame Vastgoed is een binnenstedelijke belegger, ontwikkelaar en serviceorganisatie. Het bedrijf is actief in de Spaanse Polder, Rotterdam-Noord, Katendrecht, IJsselmonde, Hoogvliet en Brielle.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws