Rotterdam: Leyten en Stebru geselecteerd voor Zoho

19 Juli 2019 – De voorlopige gunning van de aanbesteding Zomerhofkwartier (Zoho) in Rotterdam is bekend. Een combinatie van Leyten en Stebru kan hier 550 woningen ontwikkelen.

Zoho ligt in Noord en is het gebied tussen de Heer Bokelweg, Teilingerstraat, de Hofbogen en de Noordsingel. Waar de buurt eerst een in zichzelf gekeerd bedrijventerrein was, is het nu een levendig en bruisend gebied waar gewerkt wordt, en straks ook gewoond.

Met de voorlopige gunning is een belangrijke stap gezet in de realisatie van Zoho als een gemengd stedelijke buurt. De woningen die er straks komen zijn voor iedereen, van sociale huur tot koop. In totaal komen er ruim 550 woningen. Ook blijft er ruimte voor kleinschalig, creatief ondernemerschap. Het nieuwe Zoho bouwt voort op de Zoho-principes: experimenteel, betrokken, gemixt, duurzaam en verbindend. Mét behoud van de huidige energie.

De uitgangspunten voor het nieuwe Zoho zijn bepaald door woningcorporatie Havensteder, gemeente Rotterdam en de Zoho-citizens, een actief en betrokken collectief van ondernemers in het gebied. Mede door de inzet van de ondernemers in het gebied is Zoho op de kaart gezet. De aanbesteding, begeleid door Fakton, is ook een samenwerking tussen de drie partijen. Met elkaar is beoordeeld dat het plan van Leyten en Stebru het meest aansluit bij de gezamenlijke ambities en visie.

Er is sprake van een voorlopige gunning. De definitieve gunning is afhankelijk van de voortgang van de contractbesprekingen. Deze besprekingen starten in september en worden naar verwachting in november 2019 afgerond.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws