Rotterdam: Las Palmas aangekocht door belegger Amundi

4 Augustus 2015 – Het gebouw Las Palmas in Rotterdam is door Union Investment verkocht aan de Franse belegger Amundi Immobilier.

De verkoop maakt deel uit van de Aqua-vastgoedportefeuille van 17 panden in zes landen die Union heeft afgestoten voor € 1 mrd. Dat Las Palmas onderdeel is van de transactie is door Union Investment desgevraagd bevestigd.
De transactie is een van de grootste portefeuilledeals in Europa van dit jaar. Amundi is een van de belangrijkste asset managers met een portefeuille onder beheer van ongeveer € 850 mrd. Daarvan is € 11 mrd in vastgoed belegd. Afgelopen juni heeft PropertyEU al gemeld dat Amundi tot de belangrijkste kandidaat-kopers van deze portefeuille behoorde.
Las Palmas is een ontwikkeling van OVG die het 24.000 m2 grote pand in 2008 voor een niet genoemd bedrag verkocht aan Union.
De Aqua-portefeuille omvat panden met in totaal 287.000 m2 in Londen, Glasgow, Cardiff, Ismaning, Ratingen, Frankfurt, Wenen, Helsinki en Rotterdam. De panden genereren een huurstroom van ongeveer € 60 mln per jaar. Op het moment van de verkoop was 96,6% van het verhuurbare oppervlak verhuurd aan in totaal 145 huurders.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws