Rotterdam: Kantoorgebouw verkocht

17 februari 2021 – Sipkema Beheer heeft het kantoorgebouw aan de de Mathenesserlaan 204-208 tot ’s-Gravendijkwal 108 te Rotterdam verkocht aan een particuliere belegger.

De verkoop omvat totaal circa 4275 m2 bvo kantoorruimte en 45 parkeerplaatsen. Volgens het Kadaster lag de koopsom op € 6,5 mln.

Het in beschermd stadsgezicht gelegen en deels monumentale gebouw ligt op een binnenstedelijke locatie nabij het Erasmus MC en de Nieuwe Binnenweg. De huidige gebruiker zal het gebouw op korte termijn verlaten waarna het object getransformeerd zal worden naar woningen. Door de koper is het Rotterdamse architectenbureau V8 Architects aangesteld om de transformatie nader uit te werken en een passend ontwerp te maken.

Verkoper Sipkema beheert de vastgoedportefeuille van een private belegger. Deze portefeuille bestaat uit woningen, kantoren, bedrijfsruimtes, maatschappelijk vastgoed en zelfs een haven. De portefeuille is met name gelegen in de regio Rotterdam en omstreken. Sipkema streeft naar een toekomstbestendige portefeuille en zal de opbrengst aanwenden om de portefeuille te verduurzamen en verder uit te breiden, waaronder een grootschalige nieuwbouwontwikkeling aan de Noordsingel te Rotterdam. Sipkema is gedurende het gehele verkoopproces geadviseerd en begeleid door Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting.

Maurits de Peuter, Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting: “De vraag naar binnenstedelijke herontwikkelingsmogelijkheden blijft onverminderd groot, maar het aanbod van dergelijke gebouwen wordt juist steeds beperkter. Met oog op het aanhoudende woningtekort tegenover de veranderende kantooromgeving en de strenge duurzaamheidsvereisten vanaf 2023 zijn wij ervan overtuigd dat er ook weer nieuwe kansen zullen ontstaan. Enerzijds de noodzaak om te investeren in verduurzaming en modernisering van verouderde kantoorgebouwen en anderzijds de grote vraag naar dergelijk vastgoed resulteert voor vastgoedeigenaren in het maken van de afweging om de komende jaren te investeren of tot verkoop over te gaan. Afwachten en niets doen is in de meeste gevallen geen optie.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws