Rotterdam: Innocent bouwt smoothie-fabriek

3 Mei 2019 – Smoothie-fabrikant Innocent start dit najaar met de bouw van zijn eigen duurzame en CO2-neutrale fabriek in het Rotterdamse havengebied.

Ruim vier jaar is er gewerkt aan de bouwplannen van deze fabriek. Uiteindelijk is er gekozen voor Rotterdam als nieuwe thuisbasis. Dit is de duurzaamste locatie om de fabriek te bouwen, mede omdat de productie hierdoor zo dicht mogelijk plaatsvindt bij de plek waar de ingrediënten aankomen. Zodoende hoeven er minder kilometers te worden gereden.

De fabriek, waarin $ 250 mln wordt geïnvesteerd, zal zo’n 400 miljoen flesjes gekoeld sap per jaar produceren voor 17 Europese landen en zal zorgen voor zo’n 200 nieuwe banen. Door het besparen van miljoenen kilometers wegverkeer en het verminderen van de koolstofvoetafdruk met 10%, bouwt Innocent verder aan haar ambities en voorbeeldfunctie in duurzame productie.

Douglas Lamont, ceo Innocent Drinks: ‘We zijn al vier jaar bezig om ons productienetwerk dichter bij elkaar te brengen, en zo onze impact op het milieu te verminderen. Het hebben van een eigen fabriek is ook logisch, gezien onze forse groei op het Europese vasteland. De fabriek moet een gezonde en inspirerende werkplek worden voor alle werknemers.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws