Rotterdam: Hoogstedelijke nieuwbouw bij station Hofplein

30 November 2018 – De Ontwikkelingscombinatie Dura Vermeer, JP van Eesteren en Synchroon stelt voor Pompenburg, bij voormalig station Hofplein in Rotterdam, drastisch te vernieuwen.

Volgens de door hen ontwikkelde visie is er in de omgeving van het voormalige station Hofplein ruimte voor 73.000 m² woningen en 22.500 m² aan winkels, horeca en voorzieningen. Het Rotterdamse college heeft ingestemd met een nadere uitwerking van de plannen.

Bij herontwikkeling van Pompenburg moet een hoog stedelijk woongebied met een echte Rotterdamse identiteit ontstaan, aldus de ontwikkelcombinatie. Ongeveer driekwart van het programma bestaat uit woningen, waarvan 20% in de sociale sector en 50% middel-dure woningen. De rest bestaat uit dure woningen. Om van Pompenburg ook een interessante verblijfsplek worden winkels en horecabedrijven toegevoegd. Bedoeling is dat zich daar lokale ondernemers vestigen.

Bij de planontwikkeling zijn onder meer architectenbureau Studioninedots en Delva Landscape Architecture/Urbanism betrokken. ‘Het wordt een plek waar straks zowel Rotterdammers, als mensen van buiten de stad graag komen’, aldus het ontwikkelteam.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws