Rotterdam: Herontwikkelde Fenixloods heropend

28 november 2019 – De Fenixloods in Katendrecht (Rotterdam) is getransformeerd naar woningen en culturele hotspot.

Op woensdag 20 november is de loods officieel heropend.

Fenix I omvat in totaal 45.000 m² aan mixed-use programma, inclusief 212 loftappartementen. De voormalige 100 jaar oude overslagloods bevat een mixed-use programma van ruim 6000 m², bestaande uit kadewoningen, kantoorruimten gebaseerd op de loft-typologie, een openbare parkeergarage, boutique-hotel, horeca en een cultuurcluster.

Door de bestaande monumentale Fenixloods heen is een immense stalen tafelconstructie geplaatst van één miljoen kilo staal. Daarboven is een nieuw betonnen gebouw gebouwd met loftappartementen, variërend van 40 tot 300 m², die volledig naar wens van de kopers in grootte zijn samengesteld en ingedeeld.

Voormalige probleemwijk Katendrecht is inmiddels volgens Britse tijdschrift Time Out is Katendrecht een van de leukste wijken ter wereld. Inmiddels hebben de meeste nieuwe bewoners intrek genomen in hun Fenixlofts. De culturele partijen Codarts, Conny Janssen Danst en Circus Rotjeknor zijn vol in bedrijf in hun nieuwe oefenruimtes en studio’s. En ondernemers als de Fenix Food Factory, 21 Pinchos, West8 en het Boutique Hotel hopen binnenkort hun bezoekers te kunnen ontvangen.

De Fenixloodsen wonnen eerder dit jaar de Architectural Review Future project award in Cannes, en zijn nu genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2019 en de Reynaers Projectprijs.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws