Rotterdam: Grote klappers op kantorenmarkt

14 Juni 2018 – Afgelopen maand kon PropertyNL vier grote kantoorbeleggingsdeals noteren in Rotterdam.

Dit is het bewijs dat de beleggingswoede zich uitbreidt naar de Maasstad, nu in Amsterdam de kantorenmarkt aan het droogkoken is en prijzen daar de pan uitrijzen.

De meeste recente transactie vond plaats in Rotterdam Alexander. Twee gebouwen (totaal 17.300 m²) van de vier waaruit het Lotus-kantoorcomplex bestaat zijn voor € 45 mln overgenomen door Caprean. Blackstone was hier de verkopende partij.

Op steenworp afstand ligt kantoorgebouw MM25 aan de Marten Meesweg 25, het voormalige hoofdkantoor van Eneco. Ontwikkelaar OVG verkocht het aan een partij uit het Midden-Oosten. Uit het Kadaster blijkt dat de in Luxemburg ingeschreven onderneming Masoudi € 43,9 mln neertelde voor dit pand. Het herontwikkelde MM25 van ruim 15.000 m² plus 546 parkeerplaatsen is volledig verhuurd aan onder andere Coca Cola, Croonwolter&Dros, Mobilis en Servicis. Het nieuwe MM25-ontwerp is net als het Lotus-complex van de hand van Architectenbureau Dam en Partners.

Verder heeft Cromwell Property Group recent in een joint-venture met Goldman Sachs kantoorgebouw Blaak 555 (28.343 m²) in het centrum aangekocht van Kanam. De koopsom is volgens het Kadaster € 47,6 mln.

Slechts een paar dagen nadat Highbrook Investors het Groot Handelsgebouw in bezit heeft gekregen via een aandelentransactie, is het op dezelfde manier eigenaar geworden van een ander groot pand in Rotterdam. Het in New York gevestigde beleggingsfonds heeft van APF International het kantoorgebouw Boompjes 258 overgenomen (16.200 m²). Het afgelopen jaar zijn de algemene ruimten in het gebouw gerenoveerd en zijn er tevens een coffeebar en restaurantfaciliteit toegevoegd. Circa 60% van het gebouw is voor een lange termijn verhuurd aan Ernst & Young.

Het Groot Handelsgebouw, het grootste bedrijfsverzamelgebouw van het land, naast Rotterdam Centraal, is voor € 90 mln verkocht aan Highbrook. RdB

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws