Rotterdam: Gemeente doet Schiecentrale in verkoop

 

18 Januari 2018 – De gemeente Rotterdam heeft Cushman & Wakefield opdracht gegeven om namens de gemeente het kantorencomplex Schiecentrale van in totaal circa 34.500 m² in het Lloydskwartier te verkopen.

De afgelopen jaren heeft de gemeente fors geïnvesteerd in zowel de gebiedsontwikkeling van het Lloydskwartier als in het kantorencomplex Schiecentrale. De voorgenomen verkoop is onderdeel van het beleid van de gemeente Rotterdam om zicht te richten op een kernvastgoedportefeuille.

Maarten Tans, manager dispositie van de gemeente Rotterdam, zegt over de verkoop: ‘De Schiecentrale is een creatieve locatie voor creatieve ondernemers. De afgelopen jaren hebben we succesvol geïnvesteerd in deze ontwikkeling en de tijd is nu rijp voor verkoop. Dat is ook in lijn met ons beleid, dat erop gericht is afscheid te nemen van commercieel vastgoed en ons te richten op onze kernvastgoedportefeuille. Die portefeuille omvat maatschappelijk vastgoed zoals zwembaden, gymzalen, scholen, eigen kantoorhuisvesting en culturele gebouwen die belangrijk zijn voor het realiseren van gemeentelijke doelstellingen in bijvoorbeeld onderwijs, recreatie en cultuur.’

Verkoopproces
Cushman & Wakefield heeft opdracht gekregen voor een openbaar, transparant en gestructureerd verkoopproces met als doel het totale complex in zijn geheel te verkopen. Geïnteresseerden kunnen zich bij Cushman & Wakefield kenbaar maken en meer informatie opvragen over het complex en het verkoopproces. Het staat partijen – inclusief zittende huurders – vrij een bieding uit te brengen op clusters in het complex, maar verkoop van het totale complex in één transactie heeft de voorkeur. Onderdeel van de verkoop is een Bibob-procedure die ervoor zorgt dat elke potentiële koper dezelfde behandeling krijgt en garandeert dat verkoop alleen geschiedt aan bonafide bedrijven en instellingen.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws