Rotterdam: Dudok en Rokus ontwikkelen XXL DC op Maasvlakte

17 november 2020 – Dudok Groep en Rokus Vastgoed hebben met Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een warehouse complex van circa 60.000 m² / 8,5 ha terrein op Distripark Maasvlakte West.

Daarvan is reeds 80 procent al gevuld door logistieke dienstverleners LV Shipping (20%); Barsan Global Logistics (40%) en een derde partij (20%). Het gaat om een warehouse voor de opslag van conventionele goederen. Het warehouse zal energieneutraal gaan opereren en het Breeam duurzaamheidscertificaat Very Good dragen.

De bouw is inmiddels gestart en het warehouse zal naar verwachting in juli 2021 worden opgeleverd. Dudok Groep is als ontwikkelende belegger sinds 2011 actief in de Rotterdamse haven, vooral op de Maasvlakte. Het bedrijf is gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe logistieke vastgoedontwikkelingen voor de opslag van gecontaineriseerd stukgoed. Deze ontwikkeling betreft de 3de grootschalige ontwikkeling van Dudok Groep op Maasvlakte.

Klanten van het nieuwe warehouse Barsan Global Logistics en LV Shipping zijn de launching customers van deze ontwikkeling. Barsan Global Logistics (BGL) is een wereldwijd opererende logistiek dienstverlener met 1,5 miljoen m² warehousecapaciteit op circa 70 locaties in eigendom of huur. BGL is sinds een aantal jaar aanwezig in de Rotterdamse haven met eigen warehouse faciliteiten. De ambities van BGL zijn groot vandaar de huur van 20.000 m² op Maasvlakte voor de opslag van koopmansgoederen. LV Shipping is een wereldwijde logistieke dienstverlener in de scheeps- en transport services zoals opslag, transport en handling van import en export van verschillende producten en is als bedrijf sterk aan Rotterdam verbonden. LV Shipping wenst vanwege de toenemende vraag naar haar services de bedrijfsactiviteiten uit te kunnen breiden met circa 10.000 m² warehouse op Maasvlakte.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws