Rotterdam: Dudok en Dura transformeren Diepeveen en omgeving

11 Februari 2019 – Dudok Groep en Dura Vermeer realiseren 200 woningen in het Vierhavensgebied.

In het plangebied bevindt zich rijksmonument Diepeveen, gebouwd naar ontwerp van W. Kromhout Czn aan de Pelgrimsstraat 1-5. Dit voormalige bedrijfspand van de firma Diepeveen bevindt zich op een smal driehoekig kavel tussen de Hudsonstraat en de Pelgrimsstraat en.

Op deze locatie in Rotterdam West worden door Dudok 200 woningen ontwikkeld. Het monumentale pand Diepeveen behoudt haar karakteristieke plek op de kop van het park en wordt op termijn in oude glorie hersteld.

De gemeente wil dit gebied ontwikkelen tot een stedelijk woon/werkgebied, waarmee een aantrekkelijke plek ontstaat, die als een ‘stepping stone’ de verbinding legt tussen Bospolder Tussendijken en Schiemond aan de Maas. Daarnaast zal deze nieuwe ontwikkeling het stedelijk karakter van de Vierhavensstraat / Parklane als belangrijke stadsentree versterken.

Dudok Groep voegt het karakteristieke object toe aan haar monumentale portefeuille en voegt daarnaast nieuwbouw wonen toe aan haar ontwikkelportefeuille. Dudok Groep richt zich op het acquireren van markante beleggingsobjecten en spraakmakende binnenstedelijke ontwikkelprojecten in o.a. Rotterdam. Eerder kocht Dudok Groep in Rotterdam ook de Schiecentrale en het monumentale HAKA-gebouw, tevens gelegen in het MerweVierhavensgebied.

Dura Vermeer is een in 1855 te Rotterdam opgericht landelijk bouwconcern, met ruim € 1,2 mrd omzet en circa 2600 medewerkers.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws