Rotterdam: DHG verkoopt deel portefeuille voor € 130,8 mln aan Patrizia

2 Mei 2019 – DHG heeft Logchain One, het eerste deel van zijn Logchain-ontwikkelportefeuille van Smartlog-distributiecentra, voor € 130,8 mln verkocht aan Patrizia Immobilien.

Logchain One bevat 131.000 m² hoogwaardige distributiecentra, te weten Smartlog Bergen op Zoom (48.000 m²), Smartlog Rotterdam 1 (29.000 m²) en Smartlog Moerdijk (54.000 m²). Van Smartlog Moerdijk is 30.000 m² specifiek geschikt voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen (ADR). De distributiecentra in Bergen op Zoom zijn gebouwd op eigen grond, de distributiecentra in Rotterdam en Moerdijk op erfpachtgronden. Alle panden zijn in 2018 en 2019 opgeleverd en zijn voorzien van zonnepanelen op de daken. De Walt van Logchain One is 6,8 jaar.

Logchain-ontwikkelportefeuille
Logchain One is het eerste deel van de Logchain-ontwikkelportefeuille, die DHG op risico ontwikkelt. In totaal bestaat Logchain op dit moment uit ruim 750.000 m² Smartlog distributiecentra. Na de verkoop van Logchain One heeft DHG nog circa 620.000 m² aan Smartlog-distributiecentra op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn. Dit betreft naast vijf locaties in Rotterdam, locaties in Moerdijk, Ridderkerk, Den Haag, Amsterdam, Nieuw-Leusden en Venray. Deze Smartlog-distributiecentra worden alle in 2019 en 2020 opgeleverd. Voor ruim 33% ervan is reeds een huurcontract afgesloten.

DHG is momenteel in de afrondende fase voor het toevoegen van nog eens 200.000 m² Smartlog-distributiecentra in Nederland aan zijn Logchain-ontwikkelportefeuille.

Smartlog-distributiecentra
Smartlog staat voor smart en logistics. De XXL-distributiecentra bieden mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. Ze zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden, kunnen huurders direct worden bediend. Dit is een groot voordeel voor de logistieke vraag van klanten.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws