Rotterdam: DHG bouwt Smartlog Maasvlakte

22 januari 2021 – DHG geeft opdracht voor de bouw van tien distributiecentra op de Rotterdamse Maasvlakte.

DHG heeft Goldbeck Nederland opdracht gegeven voor de bouw van Smartlog Maasvlakte, de grootste logistieke ontwikkeling in Nederland.

Smartlog Maasvlakte komt op het Distripark op de Maasvlakte en wordt gefaseerd vanaf Q4 2021 opgeleverd. De ontwikkeling van 210.000 m² warehouse bestaat uit tien DC’s, verdeeld over vijf gebouwen op één locatie.

Odin Warehousing & Logistics, een Nederlandse logistieke dienstverlener gespecialiseerd in goederen uit het Verre Oosten, wordt de huurder voor het grootste deel van het districtscentrum: Odin zal na oplevering ruim 135.000 m², DC 1–6, in gebruik nemen. De Zwaluw Logistiek, specialist in distributie, opslag en overslag, zal de ruim 24.000 m² van DC 7 in gebruik gaan nemen. De overige DC’s, DC 8–10, zijn  nog beschikbaar voor de verhuur. De bouw begint in februari 2021, waarbij de afzonderlijke ruimtes vanaf Q4 2021 gefaseerd worden opgeleverd. De daken van het project worden voorzien van 170.000 m² zonnepanelen, die de gebouwen van duurzame energie zullen voorzien,

Het terrein is het laatste dat beschikbaar is voor grootschalige ontwikkeling in de haven van Rotterdam en ligt direct aan belangrijke spoor-, weg- en waterverbindingen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws