Rotterdam: Dekker Group breidt uit in havengebied

25 mei 2020 – Dekker Group gaat uitbreiden aan de Welplaatkade in de Botlek, waar dochter Maastank al is gevestigd.

Onlangs verlengde de onderneming al de erfpachtcontracten met 25 jaar voor Maastank, nu zijn de aanpalende percelen verworven. Het 120 jaar oude familiebedrijf uit Ouderkerk aan de IJssel wil op termijn een verdubbeling van de tankopslagactiviteiten in de Rotterdamse haven realiseren.

Met deze uitgifte kan Dekker de capaciteit van haar tankterminal voor de opslag van vegoils, oleochemicals en biofuels in de Rotterdamse Botlekhaven de komende jaren verdubbelen tot 140.000 m3 opslagruimte. Dekker is tevens van plan de nautische infrastructuur in de Rotterdamse haven verder uit te breiden. Maastank heeft vanaf mei 2020 het kantoor aan de Welplaatkade 9 in gebruik genomen.

‘Wij willen met het afsluiten van de nieuwe erfpachtovereenkomst op de huidige en nieuw verworven percelen onze marktpositie op deze strategische ‘diepzeelocatie’ verder verstevigen en uitbreiden’, aldus directeur Jan Due. Hij wees er verder op dat de huidige Maastankorganisatie ongewijzigd blijft.

‘Het Havenbedrijf is blij met de uitbreiding van de Dekker Group. Die past in het beleid van het Havenbedrijf om de Botlek te revitaliseren tot een modern havengebied, dat de concurrentie vol vertrouwen aangaat met havens elders in Europa’, aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws