Rotterdam: De Zwaluw Logistiek huurt 22.000 m²

5 juli 2021 – DHG heeft een additioneel huurcontract gesloten met logistiek dienstverlener De Zwaluw Logistiek voor de huur van 21.894 m² op Smartlog Maasvlakte.

Smartlog Maasvlakte is met 210.000 m² de grootste logistieke ontwikkeling van Nederland. DHG heeft met De Zwaluw een 10-jarige huurovereenkomst gesloten voor DC 8 op Smartlog Maasvlakte van in totaal 21.894 m². Dit betreft 19.807 m² warehouse, 1743 m² mezzanine en 344 m² kantoorruimte.

De Zwaluw Logistiek tekende eerder een huurovereenkomst voor DC 7 op Smartlog Maasvlakte van ruim 24.000 m². De Zwaluw is een snelgroeiende Europese logistieke dienstverlener die het gehele logistieke proces voor klanten kan behandelen. De Zwaluw zal zich vanaf deze locatie richten op het transport, distributie en opslag van producten zowel op pallets als in pakketten.

De ontwikkeling op de Maasvlakte heeft 46.500 zonnepanelen waardoor de distributiecentra (totaal 210.745 m²) zelfvoorzienend zijn qua stroomopwekking. Het overschot aan energieopwekking gaat terug naar het stroomnet. Warmtepomptechniek en luchtbehandeling met hoog rendement-warmteterugwinning verzorgen het binnenklimaat. Het warehouse is voorzien van vloerverwarming en zorgt voor extra comfort en een gezonde werkomgeving voor de medewerkers. Natuurlijk zijn de gebouwen voorzien van energiezuinige led-verlichting. Een intelligent gebouwbeheersysteem stuurt de energiezuinige klimaatinstallaties en regelingen aan voor het beste resultaat.

In Q1 2021 is met de bouw gestart en begin 2022 levert DHG het gehele project op. Na de verhuur aan De Zwaluw en de eerdere verhuur aan ‘launching customer’ Odin zijn er voor de verhuur nog twee DC’s van in totaal circa 44.000 m² beschikbaar.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws