Rotterdam: Corum koopt hoofdkantoor Blauwhoed

21 april 2021 – PingProperties heeft namens Brainpark II Investments het hoofdkantoor van Blauwhoed in Rotterdam verkocht aan Eurion SCPI, een investeringsfonds van Corum AM.

Het kantoorgebouw, bestaande uit een vloeroppervlak van 3340 m² vvo, en 81 parkeerplaatsen, staat aan Lichtenauerlaan 80 in Rotterdam, op de kop van bedrijvenpark Brainpark II.

Het park, dat in 1999 door projectontwikkelaar Blauwhoed zelf is ontwikkeld, bestaat uit 12 kantoorgebouwen langs een groene laan. Het perceel is ingericht met veel groenvoorzieningen en een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. De locatie is goed bereikbaar vanwege de directe ligging aan de snelweg A16 (Rotterdam/Breda/ Antwerpen) en de nabijheid van metrostation Kralingse Zoom. Het gebouw zelf is goed zichtbaar vanaf de A16.

PingProperties heeft het pand in 2019 verworven door middel van een sale-and-lease-backtransactie in combinatie met een nieuwe langjarige huurovereenkomst met Blauwhoed. Op het moment van verwerving kwam er 1300 m² kantoorruimte beschikbaar voor verhuur. PingProperties heeft deze ingevuld met twee verhuurtransacties: detacheringsbureau Maandag Maandag (per 1 oktober 2020) en het full-service administratiekantoor voor ondernemers Entrpnr Finance (per 2 december 2020).

Met een hoog energielabel A en volledig in gebruik heeft het pand weer een duurzame toekomst gekregen. Daarmee achtte PingProperties de tijd rijp om het strategisch uit portefeuille te verkopen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws