Rotterdam: Conimmo investeert € 23 mln in zorgcomplex in Hillegersberg

23 Juli 2018 – Conimmo en Fundis hebben donderdag een overeenkomst gesloten over overname van een locatie in Rotterdam ten behoeve van een herontwikkeling.

Op de locatie zijn een geriatrisch revalidatiecentrum uit 1966 en een woonzorgcentrum uit 1999 aanwezig. Cofinimmo zal de zware renovatie van het revalidatiecentrum en de afbraak en heropbouw van het woonzorgcentrum financieren.

De aankoopprijs van de huidige site en het budget van de werken bedragen samen € 23 mln. De oplevering van de werken is voorzien eind 2020.

Fundis participeert in bedrijven die zorg en diensten leveren voor gezondheid en welbevinden aan chronisch zieken en kwetsbare ouderen. De organisatie vertegenwoordigt een omzet van ongeveer € 150 mln en telt ongeveer 4000 medewerkers.

De huidige zorg zal geleverd blijven tijdens de ganse looptijd van de werken die in verschillende fasen zullen verlopen. De nieuwe gebouwen zullen, verspreid over een bovengrondse oppervlakte van nagenoeg 11.000 m², 27 plaatsen in het zorgpension, 60 plaatsen in de geriatrische revalidatie en 48 plaatsen voor de langdurige zorg aanbieden.

De instellingen zullen uitgebaat worden door Fundis, waarmee Cofinimmo een ‘dubbel netto’ 1 huurovereenkomst afsloot, die na oplevering zal worden herzien naar een looptijd van 25 jaar. Het brutohuurrendement van de transactie na werken zal ongeveer 6 % bedragen.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws