Rotterdam: CIC wil in Groot Handelsgebouw

7 Juli 2015 – Groothandelsgebouwen en het Cambridge Innovation Center NL (CIC NL) hebben een ‘letter of intent’ getekend voor een gefaseerde verhuur van circa 13.000 m².

CIC NL zal in drie fasen kantoorruimte huren in het Groot Handelsgebouw aan het Stationsplein 45 in Rotterdam. De eerste fase, circa 5200 m², zal uiterlijk vanaf 1 mei 2016 worden gehuurd.
Het Cambridge Innovation Center, dat vestigingen heeft in de Verenigde Staten in Boston en St. Louis, biedt sinds 1999 startende ondernemingen kantoorruimte aan met een uitgebreid service concept. Deze CIC-formule geeft deze start-ups een omgeving om snel te kunnen groeien. Sinds 1999 hebben in totaal 1400 ondernemingen CIC als hun vestigingsplaats gekozen.
Het Groot Handelsgebouw is de eerste Europese vestiging waar CIC een Innovation Center wil starten. Vanwege de stimulans die het CIC concept zal hebben voor start-ups in Rotterdam zal de gemeente Rotterdam met CIC samenwerken om de locatie in het Groot Handelsgebouw tot een succes te maken.

Proces rondom mogelijke verkoop
Op 30 maart 2015 heeft Groothandelsgebouwen nv een persbericht uitgegeven dat het een bod ontvangen heeft van een gegoede marktpartij op het Groot Handelsgebouw. Thans lopen gesprekken met meerdere partijen die de mogelijkheid onderzoeken om een bod uit te brengen op de aandelen en certificaten van aandelen in Groothandelsgebouwen nv.
In het licht van deze mogelijke verkoop heeft Groothandelsgebouwen nv, indien op de aandelen en certificaten in de vennootschap een vrijwillig openbaar bod gestand wordt gedaan, de mogelijkheid af te zien van het aangaan van een huurovereenkomst met CIC NL. Groothandelsgebouwen nv is het laatstgenoemde overeengekomen omdat de verhuur aan CIC NL het profiel van het Groot Handelsgebouw ingrijpend kan wijzigen en Groothandelsgebouwen nv meent dat een eventuele nieuwe eigenaar van het Groot Handelsgebouw dan wel de vennootschap vrij moet zijn ter zake te besluiten. Ook CIC NL heeft tot 1 mei 2016 de mogelijkheid om van het aangaan van de huurovereenkomst af te zien. Indien CIC NL of Groothandelsgebouwen nv gebruik maken van het recht af te zien van het aangaan van de huurovereenkomst zijn zij geen vergoeding verschuldigd.

Zie ook PropertyNL.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws