Rotterdam: B&W steunt plan voor ontwikkeling van Feyenoord City

30 November 2016 – Het college van B & W van Rotterdam heeft zich achter het plan geschaard voor de herontwikkeling van een stuk Maas-oever tot Feyenoord City. De wijk komt rond het daar te bouwen nieuwe stadion van Feyenoord.

Het stadion wordt het centrale deel van een omvangrijke gebiedsontwikkeling onder de naam Feyenoord City. Met de hele ontwikkeling is een bedrag van € 1 mrd tot € 1,5 mrd gemoeid. Het plan omvat ook de herontwikkeling van het gebied rond het huidige stadion van de club, de Kuip. Dit is woensdagochtend bekendgemaakt bij de presentatie van het plan. De ambitie is dat in het seizoen 2022/2023 de eerste wedstrijden in het stadion worden gespeeld. Het masterplan is opgesteld door het Rotterdamse architectenbureau van Rem Koolhaas, Oma. Volgens sportwethouder Adriaan Visser van Rotterdam heeft het plan draagvlak in Rotterdam en een goede spreiding van financiële risico’s tussen publieke en private partijen.

Nieuwe functie De Kuip in Feyenoord City

Het nieuwe stadion met 63.000 zitplaatsen aan de oever van de Maas wordt het hart van Feyenoord City. Het stadion wordt rechtstreeks verbonden met Rotterdam Zuid via een wandelboulevard en veel openbare ruimte. Ook wordt The Strip aangelegd, een 800 meter lange promenade naar De Kuip. Het oude stadion wordt getransformeerd naar een gebouw met 700 appartementen, commerciële ruimtes (zoals een bierbrouwerij) en 89.000 m2 groene ruimte voor sport (waaronder een atletiek centrum), horeca en leisure activiteiten (zoals het Feyenoord Museum).

Het gehele programma van Feyenoord City omvat 180.000 m2 woonruimte in diverse categorieën, 64.000 m2 commerciële functies waaronder een nieuwe bioscoop en restaurants en winkels die te maken hebben met sport en 83.000 m2 sport-gerelateerde ruimtes, waaronder een atletiekbaan, sportvelden en een sport experience.

De bouw van het stadion wordt begroot op ongeveer € 400 mln. De gemeente zal daaraan een bedrag van € 100 mln bijdragen; € 60 mln door de aankoop van de benodigde grond en € 40 mln in de vorm van aandelen in Feyenoord City.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws