Rotterdam: Blue Horizon Investors koopt Blaak16

28 Maart 2018 – Cairn Real Estate en Kadans Vastgoed hebben Blaak16 in Rotterdam verkocht aan Blue Horizon.

Blaak16 ligt in het centrum van Rotterdam op minder dan 100 meter van de Markthal en tegenover NS-station Rotterdam Blaak. Het gebouw is volledig herontwikkeld tot een hoogwaardig en duurzaam kantoorgebouw met Breeam Excellent score. Het kantoorgebouw is opgeleverd in het vierde kwartaal van 2017.

Blaak 16 in Rotterdam is een multi-tenant kantoorgebouw met een totaal vloeroppervlak van 14.375 m², verdeeld over de begane grond en 11 verdiepingen. Op de elfde verdieping bevindt zich een rooftop-terras met uitzicht over de skyline van Rotterdam. In de parkeergarage onder het gebouw bevinden zich 150 parkeerplaatsen.

Blaak16 is voor 90% langjarig verhuurd aan zeven verschillende huurders. De grootste huurders zijn Credit Exchange, Portbase en Ocean Network Express. De derde verdieping van 1500 m² is momenteel nog beschikbaar voor verhuur.

Cairn Real Estate en Kadans Vastgoed zijn in deze transactie juridisch en fiscaal bijgestaan door CMS en PwC. Cushman & Wakefield heeft de verkoop commercieel begeleid. Blue Horizon Investors, een strategische vastgoedinvesteerder met een sterke Europese focus, is geadviseerd door Loyens & Loeff, White & Case en KPMG. Equity Estate zal het asset management en het company management uitvoeren als lokale partner van Blue Horizon Investors.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws