Rotterdam: Beurs-WTC wordt overgenomen door Bouwinvest

17 December 2014 – Bouwinvest REIM neemt uiterlijk per 31 december aanstaande het gebouw Beurs-WTC in Rotterdam over. De overname prijs is niet bekend.
Bouwinvest zal het gebouw onderbrengen in haar kantorenfonds voor wat betreft de kantoren, en in het winkelfonds voor de commerciële ruimten. De bedoeling is dat het pand uiterlijk per 31 december aanstaande wordt opgeleverd.

In 2009 werd het pand getaxeerd op € 167 miljoen, de parkeergarage op bijna € 18 miljoen. De prijs die Bouwinvest gaat betalen is niet bekend. Beurs-WTC omvat 36.000 m2 kantoren, 7.000 m2 congresruimte en 2300 m2 commerciële ruimte. Daarnaast is er een ondergrondse parkeergarage met 350 plaatsen.
Het pand is eigendom van het beursgenoteerde Beurs-WTC NV. Daarvan is de gemeente Rotterdam voor 50% eigenaar. Eind 2013 heeft de vennootschap het 50% belang verworven in de
Parkeergarage WTC-V&D van de medevennoot CBRE Global Investors NL, waardoor nu de volledige eigendom bij de vennootschap ligt.
De parkeergarage omvat 350 parkeerplaatsen en is gelegen nabij de Beurstraverse (Koopgoot) en het Beurs-WTC in het centrum van Rotterdam

De gemeente Rotterdam werd ooit aandeelhouder om de startende ondernemer kansen te bieden, onder meer door het aanbieden van kantoorruimte. Inmiddels zijn daarvoor voldoende alternatieven. Daarnaast vindt de gemeente dat het aandeelhouderschap niet meer bij de publieke taak hoort.
Beurs-WTC biedt huisvesting aan ruim 240 (inter)nationale bedrijven en verhuurt daarnaast winkel- en horecaruimten in het gebouw. Beurs-WTC Shops, WTC Art Gallery en de WTC Club Rotterdam zijn zelfstandig gelieerde organisaties.
Beurs-WTC kreeg als een van de eerste World Trade Centers in de wereld op 19 april 1968 de licentie voor het oprichten van een Wereldhandelscentrum en was daarmee tevens ‘founding member’ van de World Trade Centers Association (WTCA).

Bij de publicatie van de cijfers van het afgelopen derde kwartaal maakte de directie al bekend dat er opdracht was gegeven het gebouw en de parkeergarage WTC-V&D te taxeren.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws