Rotterdam: Bedrijfsterreinencarrousel in de haven

6 December 2018 – De komende drieënhalf jaar veranderen in de Rotterdamse Waalhaven 12 hectare bedrijfsterrein en 1.155 meter kade van gebruiker. Doel van deze operatie is de breakbulksector een extra groei-impuls te geven.

De ‘breakbulkcarrousel’ betreft vier bedrijven uit de hoek van heavy lift, projectlading, offshore, non ferro metalen en staal. ‘Met deze, samen met betrokken bedrijven, operatie, laten we zien dat we de breakbulksector in Rotterdam ruim baan geven’, aldus Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van het Havenbedrijf Rotterdam (2e van links), tijdens het ondertekenen van de contracten. ‘Het gaat om heavy lift, projectlading, staal en non ferro metalen. Rotterdam is daar al goed in gepositioneerd vanwege de unieke ligging, de verbinding met de containerlogistiek en het toenemend aantal lijndiensten voor stukgoed en zware lading. De investering die deze bedrijven en het Havenbedrijf nu gaan doen, zal nog eens een extra stimulans vormen om Rotterdam tot dé breakbulk hub van Europa te maken.’

Willem-Jan de Geus, directeur Metaal Transport (2e van rechts), een van de betrokken bedrijven, vult aan: ‘Momenteel hebben we een vestiging aan de Heijplaatweg en aan de Waalhaven Noordzijde. Daarnaast huren we al jaren diverse loodsen in het gehele havengebied om aan de vraag te kunnen voldoen. Met het nieuwe stuk terrein van 90.000 m2 aan de Droogdokweg, kunnen we concentreren en veel efficiënter opereren.’ Metaal Transport handhaaft de locatie Heijplaatweg, inclusief kantoor, en realiseert op de nieuwe locatie een loods van 25.000 m2.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws