Rotterdam: Allianz huurt voormalig Robeco-kantoor

24 Augustus 2018 – Allianz gaat verhuizen naar een nieuw kantoor in Rotterdam. De verzekeraar heeft het ruim 19.000 m² grote pand aan de Coolsingel 120 gehuurd, waar vroeger Robeco huisde.

Het kantoor aan de Coolsingel 120 zal de naam Allianz Tower krijgen. In de keuze voor deze locatie was volgens Allianz het kunnen bieden van een moderne en inspirerende omgeving voor de ruim 1000 medewerkers van doorslaggevende betekenis. De verhuizing staat gepland voor medio 2020.

Sjoerd Laarberg, ceo Allianz Nederland: ‘De verhuizing symboliseert de transformatie die wij als organisatie zijn gestart. Allianz staat er goed voor, maar de wereld om ons heen en de wensen van onze klanten veranderen in een steeds sneller tempo. Willen wij een succesvolle speler blijven, dan moeten wij ons blijven aanpassen aan al deze veranderingen. Daarbij staat de samenwerking met onze business partners voorop.

De Allianz Tower wordt helemaal aangepast aan onze wensen en biedt daar een uitstekende basis voor. Het wordt een future-proof werkomgeving vanwaar wij onze positie in de lokale markt nog verder kunnen gaan uitbouwen.’ De toren kwam in 2016 beschikbaar toen Robeco verhuisde naar First Rotterdam tegenover Rotterdam Centraal, een ontwikkeling van Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep. Een woordvoerder van Robeco vertelde bij het tekenen van het huurcontract 4 jaar eerder dat het oude kantoor aan de Coolsingel niet aan te passen zou zijn aan de eisen van Robeco. Die wilde toen overstappen naar het nieuwe werken.

Allianz is thans gevestigd in het kantoorgebouw Coolse Poort aan Coolsingel 139, waar de onderneming ongeveer hetzelfde metrage in gebruik heeft als in de toekomstige locatie. Voor kantoorruimte in Coolse Poort (bouwjaar 1978) wordt op aanbodsites een huur gevraagd van € 155 per m² vvo per jaar.

De 95 meter hoge toren aan Coolsingel 120 stond vroeger bekend als het Robecohuis. Het werd in 1991 opgeleverd naar ontwerp van Wim Quist en was vanaf de oplevering in gebruik bij Robeco. Het heeft als voordeel dat het verschillende vloeren heeft van meer dan 1000 m². Daardoor is het volgens makelaar CBRE bijzonder geschikt voor de implementatie van nieuwe werkconcepten.

De toekomstige Allianz Tower is volgens het Kadaster eigendom van de Duitse bank MM Warburg & Co. In 2007 verkocht Rodamco Europe (thans Unibail-Rodamco) het kantoorgebouw voor een bedrag van € 75 mln aan Kanam Grundinvest. Dit open-end fonds werd na het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 gesloten omdat beleggers massaal wilden uitstappen. Het fonds werd in 2016 geliquideerd. Warburg nam Coolsingel 120 vorig jaar over voor € 22,6 mln, blijkt uit gegevens van het Kadaster. De belegger is ook eigenaar van de naastgelegen kantoortoren Blaak 555.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws