3D Render of a Topographic Map of Rotterdam Harbor, Netherlands. All source data is in the public domain. Contains modified Copernicus Sentinel data (Aug 2019) courtesy of ESA. URL of source image: https://scihub.copernicus.eu/dhus/#/home. Relief texture SRTM data courtesy of NASA. URL of source image: https://search.earthdata.nasa.gov/search/granules/collection-details?p=C1000000240-LPDAAC_ECS&q=srtm%201%20arc&ok=srtm%201%20arc

Rotterdam: Aantrekkelijkste haven in Europa voor beleggers in logistiek

21 februari 2020 – Rotterdam is de meest aantrekkelijke haven in Europa voor beleggers in logistiek vastgoed, zo blijkt uit de Savills European Port Logistics Opportunity Index (EPLOI).

Barcelona, Valencia, Antwerpen en Hamburg maken de top 5 compleet. In Rotterdam is de vraag naar hoogwaardige logistieke ruimte ongekend hoog. Een tekort aan nieuwbouwgrond en de aangescherpte regels omtrent het verlenen van bouwvergunningen zullen volgens Savills resulteren in verdere huurgroei en dalende leegstand. De gunstige verbinding met de rest van Europa via de goederenspoorwegen en waterwegen werken tevens in het voordeel van Rotterdam als strategische logistieke locatie.

‘Dit rapport toont wederom aan hoe belangrijk de Rotterdamse haven is als gateway voor de rest van Europa. Kijkende naar de enorme groeipotentie van e-commerce en het toetreden van grote spelers zoals Amazon tot zowel de Nederlandse als andere Europese markten, zal het belang van de Rotterdams Mainport alleen maar verder toenemen. Deze trend is inmiddels ook al zichtbaar in de huurgroei die momenteel plaatsvindt’, aldus Douglas van Oers, co-head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws