Rotterdam: aan de slag met drie winkelgebieden

3 Juli 2015 – De gemeente Rotterdam gaat, samen met ondernemers en vastgoedeigenaren, drie winkelgebieden aanpakken om deze vitaler en aantrekkelijker te maken.

Het gaat om de Noorderboulevard, Winkelboulevard Zuid en Plein 1953. Uit gesprekken van de gemeente met winkeliers in verschillende winkelgebieden zijn de meest kansrijke aanknopingspunten naar voren gekomen in deze drie winkelgebieden. Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) bezocht de drie gebieden om de ondernemers daar zelf te spreken.

Wethouder Struijvenberg:“Vitale winkelgebieden zijn belangrijk voor Rotterdam. De gemeente heeft de afgelopen maanden met veel ondernemers en vastgoedeigenaren gesproken over ondernemen in deze drie winkelgebieden. Er liggen kansen om de gebieden toekomstbestendig te maken. Om die kansen te verzilveren moeten de ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente samen aan het werk. De gemeente wil die samenwerking aan gaan. Daarom starten we direct na de zomer bijeenkomsten met ondernemers en vastgoedeigenaren.”

Inzet van de gemeente Rotterdam op meer samenwerking met de Rotterdammers en in dit geval ondernemers is speerpunt van het Kendoe-collegeprogramma. Eerder dit jaar is de gemeente met die insteek al gestart in de winkelgebieden Schiedamseweg en 1e Middellandstraat. Daar komen nu nog drie gebieden bij.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws