Roosendaal: Websuper Picnic opent regionale hub

13 augustus 2021 – Picnic start vanaf woensdag met de bezorging van online bestelde boodschappen in de steden Bergen op Zoom en Roosendaal en de omliggende dorpen.

Dat gebeurt vanuit een nieuw gehuurd distributiecentrum van 1000 m2 in Roosendaal, eigendom van een particuliere vastgoedbelegger. Zo’n 10.000 West-Brabantse huishoudens hebben zich al aangemeld voor de online supermarkt. Dat komt neer op een kleine 13 procent van het totaal aantal huishoudens.

Picnic zal in eerste instantie 10 van zijn kenmerkende elektrische bezorgwagentjes en 35 bezorgers inzetten in Roosendaal en Bergen op Zoom. Die aantallen moeten voor het eind van het jaar zijn verdubbeld. Ook huishoudens in de gemeenten Steenbergen en Rucphen, en in de dorpen Oud-Gastel, Sint Willebrord, Wouw, Bosschenhoofd en Hoeven worden bediend vanuit de nieuwe hub in West-Brabant.

Eind 2015 is Picnic van start gegaan in Nederland met het concept van thuisbezorging van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. De websuper is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws