Roosendaal: Van Oosterbosch koopt 3 ha. op Borchwerf II

7 April 2015 – Vastgoedbelegger Van Oosterbosch Vastgoed Groep koopt gefaseerd een kavel van 3 hectare op bedrijventerrein Borchwerf II. Hij doet dit voor een internationaal bedrijf waarmee momenteel gesprekken lopen maar waarvan de naam nog niet kan worden genoemd. Van Oosterbosch Vastgoed Groep koopt de kavel op eigen risico.

Ben van Oosterbosch is reeds 28 jaar actief in het vastgoed. Hij bezit tal van logistieke centra in het land. Sinds een aantal jaren verhuurt hij meerdere logistieke centra op Borchwerf II. De vastgoedbelegger werkt uitsluitend met langlopende contracten: “Ik doe goede zaken met bedrijven die zich richten op de distributie naar Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanuit een centraal distributiecentrum in West-Europa. Inmiddels zijn meerdere van deze bedrijven gevestigd op Bedrijventerrein Borchwerf II. Het gaat altijd om maatwerk voor zowel het gebouwontwerp als voor de gebouwrealisatie. Hiermee sluiten we aan op lange termijn investeringen in de supply chains van bedrijven.”

Volgens Leo Welters, directeur van Borchwerf II CV betreft het een gefaseerde aankoop. In eerste instantie wordt een deel van de grond aangekocht. De rest volgt in de komende 24 maanden. Borchwerf II is een vestigingslocatie tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, in een regio met een gezonde arbeidsmarkt. Er is een directe aansluiting op de snelweg A17. ‘Borchwerf II trekt regelmatig nieuwe buitenlandse bedrijven. Daarnaast zijn hier diverse bedrijven actief bezig met de verdere uitbouw van hun bestaande business’, aldus Welters. Recent kondigden de Belgische Heylen Groep en Logistics CP de realisatie van grote distributiecentra op Borchwerf II aan.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws