Roosendaal: Logistics CP bouwt groot DC op Borchwerf II

30 Januari 2015 – Logistics Capital Partners ontwikkelt een groot distributiecentrum op Borchwerf II in Roosendaal op een kavel van 16 ha. Verwacht wordt dat het DC in gebruik wordt genomen door Primark.

De gemeente Roosendaal heeft aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen. Het bedrijf wil zich volgens de gemeente vanwege de gunstige ligging in Roosendaal vestigen.

Het bedrijf wil zich vestigen op een kavel van 16 hectare op bedrijventerrein Borchwerf II. In de plannen wordt hier ongeveer de helft van bebouwd. Het distributiecentrum zou in 2016 in gebruik kunnen worden genomen. Borchwerf II CV heeft samen met Logistics Capital Partners, de gemeente Roosendaal en Rewin West-Brabant alles in het werk gesteld om deze nieuwe werkgever in Roosendaal te kunnen verwelkomen. Het nieuwe distributiecentrum levert op termijn, afhankelijk van piekmomenten, ongeveer 400 arbeidsplaatsen in de logistiek op.

Borchwerf II ligt aan een belangrijke transportader naar het zuiden van Europa, precies tussen Rotterdam en Antwerpen. Het bedrijventerrein heeft een twee ontsluitingen op de snelweg A17.

Als de gemeenteraad instemt met het plan kan in mei 2015 worden begonnen met de bouw. Het bedrijf dat zich wil vestigen, heeft de wens voorlopig anoniem te blijven.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws