Roosendaal: Heylen realiseert businesscentrum op Borchwerf II

24 April 2015 – De Belgische belegger en ontwikkelaar van logistiek vastgoed Groep Heylen wil op bedrijventerrein Borchwerf II in Roosendaal een business- en conferentiecentrum van 5000 m² realiseren, naar voorbeeld van Frame21.

In het multifunctionele gebouw Frame21 in Herentals, ten oosten van Antwerpen, is het kantoor van Groep Heylen gevestigd, maar het biedt ook onderdak aan andere bedrijven en beschikt over een koffiebar, auditorium en voetbal- en basketbalveld op het dak.
Vorig jaar maakte Wim Heylen, directeur van Groep Heylen, het plan Agora21 voor Borchwerf II bekend, een distributiecentrum van 70.000 m² vlakbij de oprit naar de A17. Deze is opdeelbaar in afzonderlijke units die onderling schakelbaar zijn. De belegger kocht hiervoor een kavel van 12 ha. Het business- en conferentiecentrum moet hier ook komen.

Vijf jaar geleden werd op hetzelfde bedrijventerrein het nieuwe distributiecentrum voor Calvin Klein opgeleverd. Groep Heylen bouwde voor het Amerikaanse kledingmerk 38.000 m² logistieke ruimte en 5000 m² kantoor. Het zustermerk Tommy Hilfiger, ook onderdeel van het PVH concern, verplaatste vorig jaar zijn distributie ook naar Borchwerf II. Tommy Hilfiger heeft een bestaande DC naast de nieuwbouw van Calvin Klein in gebruik genomen.

Lees ook het interview met Wil Heylen in het aprilnummer van PropertyNL Magazine.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws