Roosendaal: Heylen ontwikkelt DC (70.000 m²) op Borchwerf II

17 Februari 2015 – Behalve het 80.000 m² grote distributiecentrum voor Primark is er nog een plan voor een groot logistiek complex op bedrijventerrein Borchwerf II in Roosendaal: Agora21.

Het 70.000 m² grote complex wordt ontwikkeld door de Belgische vastgoedonderneming Groep Heylen. Die realiseerde eerder op hetzelfde bedrijventerrein het distributiecentrum voor Calvin Klein.

Groep Heylen heeft een kavel gekocht op Borchwerf II en ontwikkelt deze op risico. Het project Agora21 omvat 70.000 m² en is beschikbaar in eenheden vanaf 10.000 m². Er zijn volgens BN De Stem nog geen huurders voor het gebouw gecontracteerd en het is nog niet bekend wanneer de bouw kan starten. De omgevingsvergunning is al wel aangevraagd.

Groep Heylen werd in de jaren ’80 opgericht door Wim Heylen in Antwerpen.In 2013 startte Ralph Caspanni als partner van Groep Heylen Netherlands. In deze rol is hij verantwoordelijk zijn voor de verdere expansie op de Nederlandse markt. De ontwikkelaar en investeerder in semi-industrieel en logistiek vastgoed ontwikkelt op Trade Park Noord in Venlo een logistiek project van 80.000 m².

Agora21 is een campus voor bedrijven in de logistieke sfeer en komt op een prominente zichtlocatie op het bedrijventerrein Borchwerf II.  Die zone voor bedrijven ligt centraal tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam. Er is een vrije hoogte van 12,20 meter en een maximale vloerbelasting van 60 kN/m². Er is één dockdeur per 1.000 m² en een gecertificieerde sprinklerinstallatie (K25).

Duurzaamheid is er een trefwoord. De buitenwanden zijn hoog-geïsoleerd. Er is ook een lage consumptie van magazijn- en kantoorverlichting, mede dankzij bewegingssensoren.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws