Roosendaal: groot DC op oud-Philips-terrein

13 mei 2016 – Logistics Capital Partners heeft in een joint venture met het Duitse vastgoedbedrijf Dietz AG een bedrijventerrein van 21 hectare aangekocht in Roosendaal. De partijen gaan op deze locatie het grootste distributiecentrum van Zuid-Nederland ontwikkelen. Logistics Capital Partners koopt het terrein samen met het Duitse bedrijf Dietz AG, waarmee de onderneming eerder in Nederland heeft samengewerkt. 

Het gaat om het uit de jaren ’50 daterende perceel op bedrijventerrein Majoppenveld Noord, waar tot eind 2015 een gloeilampenfabriek van Philips was gevestigd. Het terrein is inmiddels voor een deel gesaneerd en zal eind 2016 schoon worden opgeleverd, zodat het kan worden herontwikkeld voor grootschalige logistieke dienstverlening. Het voormalige fabrieksterrein in Roosendaal is een van de weinige locaties in Nederland met ruimte voor een warehouse van zo’n 100.000 m², of meerdere grote gebouwen  voor een nieuw bedrijfspark of een nieuwe campus. Het bedrijventerrein is gevestigd aan de snelweg A58, de belangrijkste zuidelijke transportas in Nederland.

In Nederland ontwikkelt Logistics Capital Partners momenteel ook het 56.000 m² grote distributiecentrum voor Primark, eveneens in Roosendaal, op bedrijventerrein Borchwerf II. Logistics Capital Partners voert momenteel verkennende gesprekken met potentiële huurders.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws