Roosendaal: DHG verwerft kavel voor logistiek object

DHG ontwikkelt op Borchwerf II een DC volgens haar Smartlog-concept.

Het DC wordt ruim 22.000 m² groot op een kavel van 3,5 hectare die inmiddels is aangekocht.

In 2008 is het kavel, met het aansluitende kavel waar PKF gevestigd is, verkocht aan Roosendaal Onroerend Goed, maar nooit in gebruik genomen. DHG zag dit ongebruikte kavel als een unieke kans om een Smartlog te kunnen ontwikkelen van totaal ruim 22.000 m². Smartlog Roosendaal is gelegen op Bedrijvenpark Borchwerf II, een modern bedrijventerrein van 250 hectare.

De oplevering van Smartlog Roosendaal staat gepland voor Q4 2022.

DHG heeft sinds 2015 ruim 1 miljoen m² aan distributiecentra volgens het Smartlog-concept gerealiseerd. Op dit moment realiseert DHG daarnaast nog 277.000 m² Smartlogs op de Maasvlakte en aan de Bunschotenweg in Rotterdam. Mede door de verwerving van de twee locaties van Steinweg in Rotterdam is de ontwikkelpijplijn daarna weer aangevuld met in totaal nogmaals 295.000 m² Smartlogs die in de komende twee jaar worden ontwikkeld.

DHG werd bij deze transactie op juridisch gebied begeleid door Loyens & Loeff Rotterdam. Verkoper, Roosendaal Onroerend Goed, werd bij deze transactie begeleid door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam (partner in Dynamis Logistiek).

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws