Roermond: In 2014 start bouw Jazz City

Volgend jaar wordt gestart met een grote uitbreiding van het Designer Outlet.

Begin 2014 wordt gestart met een grote uitbreiding van het Designer outlet in Roermond. Jazz City en de gemeente Roermond hebben hun handtekening gezet onder een realiseringsovereenkomst. Hiermee is de ontwikkeling van 16.000 m² outlet-winkels, 330 woningen, hotel en horeca een stap dichterbij. Tegelijkertijd zijn ook de realiseringsovereenkomsten voor de Roermond Yumble, een family entertainment center van 9000 m², en 3000 extra parkeerplaatsen voor het Designer Outlet getekend.

Ontwerp Jazz City

De 16.000 m² retail betreft de uitbreiding (de vierde fase) van de bestaande Designer Outlet Roermond van McArthurGlen. Verwachting is dat de bezoekersaantallen van het Designer Outlet groeien van 4,5 mln tot 6,5 mln per jaar.

De bouwwerkzaamheden gaan waarschijnlijk begin 2014 van start. Roermond krijgt met JazzCity én de gelijktijdige opwaardering van de Maashaven een ander gezicht aan het water. De uitbreiding met horeca en leisure moet er tevens voor zorgen dat men langer in het gebied verblijft.
Jazz City bv is een samenwerkingsverband tussen SDK Vastgoed, een dochteronderneming van VolkerWessels en Van Pol Participaties, het bedrijf van de Roermondse vastgoedondernemer Piet van Pol.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws