RijswijkBuiten in Rijswijk

Rijswijk: start tender deelplan 18 RijswijkBuiten

1 September 2016 – De gemeente Rijswijk is de procedure gestart voor de gronduitgifte, ontwikkeling en realisatie van het woningbouwprogramma in deelplan 18 van Sion in RijswijkBuiten. Deelplan 18 is nagenoeg het laatste deelplan in het deelgebied Sion, waarvoor een passend woningbouwprogramma ontwikkeld en gerealiseerd dient te worden.

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. Inmiddels zijn al een tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al bijna 2 jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning.

RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied. (meer informatie over de wijk en de diverse nieuwbouwprojecten zie ook op www.rijswijkbuiten.nl).

Middels deze procedure voor deelplan 18 kunnen geïnteresseerde marktpartijen zich inschrijven en een grondbieding doen. Marktpartijen hebben tot 4 november 2016 vóór 17.00 uur de gelegenheid zich in te schrijven voor deze procedure. De publicatie en documenten zijn te raadplegen op TenderNed. In de vervolgfase zullen de drie geschikte marktpartijen met de hoogste grondbieding gevraagd worden een ontwikkelplan voor de locatie op te stellen. Het uitgangspunt is dat aan de hoogste bieder in combinatie met een geschikt ontwikkelplan de opgave zal worden gegund.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws