Rijswijk: uitbreidingen in winkelcentrum In de Bogaard

8 Juni 2016 – Winkelcentrum In de Bogaard heeft diverse uitbreidingen ondergaan. Ook is er een restaurantconcept aan toegevoegd. Vastgoedeigenaar NSI van de Sterpassage en de eigenaar van restaurant all inclusive foodconcept Watertuin hebben een overeenkomst getekend om een vierde vestiging van Watertuin te realiseren in het winkelcentrum. Behalve Naaldwijk, Schiedam en Spijkenisse wordt ook Rijswijk verrijkt met een eigentijds en uniek concept voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Het gaat hier om een eersteklas ‘all you can eat’‐concept, voor een betaalbare prijs, in een eigentijdse wereldse omgeving. Vanuit een centrale bereidingskeuken wordt een uitgebreid assortiment aan gerechten bereid en verspreid naar de verschillende vestigingen van Watertuin. In de restaurants vindt vervolgens de eindbereiding van de gerechten plaats.

De Rijswijkse vestiging komt op de bovenverdieping van de Sterpassage en meet zo’n 4100 m2, inclusief een  kinderparadijs van circa 900 m2. De komende tijd zullen partijen gezamenlijk optrekken in de verdere uitwerking van de plannen en het bijbehorende vergunningentraject.

Daarnaast hebben in de afgelopen tijd in de Sterpassage van winkelcentrum In de Bogaard verschillende winkels een uitbreiding of verplaatsing ondergaan.  Zo heeft Action op de 1e etage met ongeveer de helft van de bestaande ruimte kunnen uitbreiden. Blokker is verhuisd naar de begane grond en heeft een royale nieuwe winkel. Gerry Weber heeft een winkel geopend naast de WE aan de Prins Johan Friso Promenade. Miss Etam heeft een doorstart gemaakt en blijft op de bestaande locatie. Foto Plus Ben Hofland is verhuisd naar de ruimte onder de entree van Action. De plek die daarmee vrij kwam, wordt vanaf juni ingenomen door een nieuwe horecagelegenheid:  Barista Café.  Deze koffiebar komt daarmee op een mooie zichtlocatie aan het Bomenplein. Wethouder René van Hemert verricht op maandag 20 juni aanstaande om 16.00 uur de officiële opening van Barista Café.

De extra winkelmogelijkheden en de komst van Barista Café en Watertuin passen in de ambitie om het aanbod van In de Bogaard breder en aantrekkelijker te maken, zodat winkelende bezoekers er langer willen (ver)blijven.  Met het oog daarop  – en vanwege de toenemende belangstelling van ondernemers voor horeca-activiteiten in het winkelcentrum  – heeft de gemeente in 2015 een nieuwe horeca- en terrassenvisie opgesteld.  Met als doel om de groei van horeca en terrassen mogelijk te maken,  en tegelijkertijd grip te houden op de ruimtelijke kwaliteit en de levendigheid in het gebied.

De gemeentelijke visie bevat voldoende flexibiliteit om ook toekomstige ontwikkelingen in het stadscentrum de kans en de ruimte te geven.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws