Rijswijk: start 12e fase van realisatie Tuinen van Sion

8 Juni 2017 – Namens de gemeente Rijswijk en de VOF Beatrixzone heeft wethouder Ronald van der Meij de eerste paal geslagen voor de start bouw van de 12e fase van de Tuinen van Sion in RijswijkBuiten. Voorafgaand aan het slaan van de paal heeft de wethouder samen met de kopers een bericht achtergelaten op de te slagen paal.

Fase 12 van De Tuinen van Sion is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten. Fase 12 bestaat in totaal uit 46 eengezinswoningen, onderverdeeld in 28 stadsvilla’s en 18 verandawoningen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed en mede vennoot in de VOF Beatrixzone geeft aan: ‘Beide vennoten in de VOF Beatrixzone (Dura Vermeer en VolkerWessels Vastgoed) hebben hoge duurzaamheidsambities als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe woningen. RijswijkBuiten bewijst dat het mogelijk is om nu al een woning op de markt te brengen die voldoet aan de eisen van de toekomst.’

Corné Bok, directeur Boele & van Eesteren voegt hier nog aan toe: ‘Met fase 12 van de Tuinen van Sion wordt de Prinses Beatrixlaan aan de Sionszijde bijna afgerond.’

De ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten is een gezamenlijke ontwikkeling van Dura Vermeer Bouw Zuid West en VolkerWessels Vastgoed. De ontwikkelcombinatie zal voor eigen rekening en risico diverse locaties langs de Prinses Beatrixlaan in RijswijkBuiten ontwikkelen en realiseren. Boele & Van Eesteren zal namens de VOF de realisatie van de 12e fase van De Tuinenvan Sion voor haar rekening nemen.

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al een tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. RijswijkBuiten wordt vooral een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen.

Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws