Rijswijk: Young Group herontwikkelt acht kantoorpanden Plaspoelpolder

12 Juli 2017 – The Young Group herontwikkelt zeven kantoorgebouwen in de Plaspoelpolder tot een zakelijke campus en transformeert een achtste kantoorgebouw hier naar hotel. The Young Group kocht eind 2016 kantorencomplex Seven Cities, bestaande uit zeven gebouwen aan de Lange Kleiweg in de Plaspoelpolder in Rijswijk, volgens het Kadaster voor € 4,1 mln.

De ontwikkelaar realiseert daar nu een zakelijke campus. Het complex bestaat uit zeven losstaande gebouwen met een oppervlakte van ruim 13.000 m². De panden zijn om een parkeerplaats gesitueerd waardoor er een binnenplaats-beleving ontstaat. Het kantorencomplex krijgt een multifunctionele invulling, met ruimte om te werken, te vergaderen en te sporten. De bezettingsgraad van Seven Cities is door de afgelopen maanden gestegen van 18% naar 75%. Makelaars bieden de ruimtes nu te huur aan voor € 75 per m² per jaar.

Hotel

Volmerlaan 7, een aangrenzend kantoorgebouw van 6000 m², is ook aangekocht door The Young Group om te transformeren naar een hotel met een industriële en creatieve uitstraling. Volgens het Kadaster lag de koopprijs hiervoor op € 1,35 mln. Het transformatieplan voor deze nieuwe ontwikkeling is door de gemeente goedgekeurd en ondertekend.

Sinds de eerste oplevering van Seven Cities in 2002 was volgens The Young Group de bezettingsgraad van het kantorencomplex laag. The Young Group is in november gestart met een aanpak waarbij er binnen de huurcontracten meer flexibiliteit voor huurders mogelijk is en wordt samengewerkt tussen eigenaar en huurders.

90% bezettingsgraad

Inmiddels heeft The Young Group een groot aantal nieuwe huurders aangetrokken en steeg de bezettingsgraad van 18% naar 75%. Deze zomer verwacht The Young Group een bezettingsgraad van 90% te bereiken. De nieuwe huurders zijn bedrijven zoals We Can Make It Group, Kavelvastgoed, Palmundo Events, KISS Marketing en Tibbaa. Prodware en BCD Travel hebben hun huurcontract bij Seven Cities verlengd.

‘Werken, studeren, overnachten, loungen, koffiedrinken, internetten en sporten op één locatie, dat is wat we hier willen neerzetten. Een bijzondere plek in de vorm van een urban style hotel waar meerdere functies bij elkaar komen en dat alles voor een eerlijke prijs’, aldus Wim de Jong (34), eigenaar en oprichter van The Young Group. ‘Drie jaar geleden werd ik voor het eerst geattendeerd op het Seven Cities complex. Ik vond het meteen al een uniek pand, maar de aankoop was voor ons toen nog te vroeg. Gezien de veranderde marktomstandigheden besloot ik eind vorig jaar het pand aan te kopen.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws